Ποδόσφαιρο σημαίνει ομαδικότητα

Posted by jmthinkplus 09/07/2020 0 Comment(s)

Είναι πολύ διασκεδαστικό και παράλληλα εποικοδομητικό για ένα παιδί να συμμετέχει σε ομαδικά παιχνίδια που του γεμίζουν τον ελεύθερο χρόνο και του μεταλαμπαδεύουν αξίες πολύτιμες για τη μετέπειτα ζωή του. Το ομαδικό παιχνίδι είναι ευκαιρία για να μάθει το παιδί πολλά και σημαντικά πράγματα που θα τον βοηθήσουν σε βάθος χρόνου.

Το ομαδικό πνεύμα είναι μια αρετή πολύ σημαντική για τη ζωή σε όλες τις εκφάνσεις της. Τα ομαδικά παιχνίδια καλλιεργούν αυτό το πνεύμα και το εξελίσσουν, μέσα από έναν πολύ όμορφο και ψυχαγωγικό τρόπο για τα παιδιά.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που χρειάζεται την προσπάθεια και την ενέργεια πολλών διαφορετικών ανθρώπων για την επίτευξη του στόχου της εκάστοτε ομάδας και για αυτό το λόγο χαρακτηρίζεται ως ομαδικό άθλημα. Η ομαδικότητα λοιπόν, παίζει σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο καθώς δεν αρκεί μόνο το πόσο καλός μπορεί να είναι ένας ποδοσφαιριστής. Το σημαντικότερο κριτήριο είναι η συνεργασία όλων των συμπαικτών έτσι ώστε να έρθουν τα θετικά αποτελέσματα.

Στην Ελλάδα σήμερα, χιλιάδες παιδιά ασχολούνται με το παιδικό ποδόσφαιρο μέσω των αθλητικών υποδομών, ακαδημιών ποδοσφαίρου, δεκάδων αθλητικών συλλόγων. Το ηλικιακό εύρος είναι 6-12 ετών. Από την ηλικία των 12 ή και των 14 ετών και άνω, αναπτύσσεται ο αγωνιστικός αθλητισμός και ιδιαίτερα για παιδιά που έχουν ταλέντο με στόχο συνήθως την αθλητική καριέρα.

Οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο παιδικό ποδόσφαιρο για να γνωρίσουν τον αθλητισμό μέσα από το παιχνίδι καθώς αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στην χώρα. Τα παιδιά γνωρίζουν τις αξίες της ομαδικότητας, της προσπάθειας και της συμμετοχής, του σεβασμού της αντίπαλης ομάδας, της ανάπτυξης στόχων χωρίς να είναι αυτοσκοπός η νίκη.

Κάθε παιδί συμμετέχει απρόσκοπτα και ελεύθερα στους αγώνες της ομάδας ανεξάρτητα του ταλέντου ή των ικανοτήτων του. Εξασκεί τις ικανότητες του ποδοσφαίρου παράλληλα με συναισθηματικές και κοινωνικές δεξιότητες, όπως η ευγενή άμιλλα η αλληλεγγύη το ευ αγωνίζεσθαι και φυσικά η ομαδικότητα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι αλλά ένας τρόπος σκέψης και συμπεριφοράς. Αξίες τόσο σημαντικές που εάν τις κάνει κτήμα του ένας άνθρωπος από μικρή ηλικία, είναι ικανές να βελτιώσουν όχι μόνο το ποδόσφαιρο στη χώρα μας αλλά και την ίδια μας την κοινωνία.