Ο αθλητικός εξοπλισμός στο ποδόσφαιρο

Posted by jmthinkplus 05/10/2020 0 Comment(s)

Στην Ελλάδα σήμερα, χιλιάδες παιδιά ασχολούνται με το παιδικό ποδόσφαιρο μέσω των αθλητικών υποδομών (ακαδημιών ποδοσφαίρου) και δεκάδων αθλητικών συλλόγων. Οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο παιδικό ποδόσφαιρο για να γνωρίσουν τον αθλητισμό μέσα από το παιχνίδι, να κοινωνικοποιηθούν, να θέσουν στόχους και να γνωρίσουν την αξία της ομαδικότητας.

Στην οργάνωση του παιδικού ποδοσφαίρου όμως υπάρχουν και κάποια ζητήματα που είναι πολύ σημαντικά για τη σωστή ενασχόληση με το άθλημα. Ένα από αυτά αποτελεί και ο κατάλληλος αθλητικός εξοπλισμός! 

Το πόσο σημαντικός είναι ο αθλητικός εξοπλισμός για έναν ποδοσφαιριστή, φαίνεται από το γεγονός ότι αποτελεί τον τέταρτο σε σειρά κανόνα από τους κανόνες του παιχνιδιού. Ο κανόνας αυτός καθορίζει τον ελάχιστο εξοπλισμό τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιεί ένας ποδοσφαιριστής:

  1. Φανέλα ή κοντομάνικη φανέλα
  2. Παντελονάκι
  3. Κάλτσες
  4. Υποδήματα 
  5. Επικαλαμίδες

Οι τερματοφύλακες επιτρέπεται να φοράνε μακριές φόρμες αντί για κοντά παντελονάκια και πρέπει να φέρουν χρώματα τα οποία θα τους ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους παίκτες, το διαιτητή και τους βοηθούς διαιτητές.

Οι φανέλες των ποδοσφαιριστών πρέπει να έχουν μανίκια (είτε κοντά είτε μακριά). Μάλιστα, συνήθως είναι κατασκευασμένες από ένα πλέγμα πολυεστέρα.

Κάτω από το παντελονάκι, μπορούν να φορεθούν εφαρμοστά εσώρουχα («κολλάν»), εφόσον έχουν το ίδιο χρώμα με το παντελονάκι αλλά δεν πρέπει να είναι μακρύτερα από το γόνατο. Οι επικαλαμίδες πρέπει να καλύπτονται πλήρως από τις κάλτσες, να είναι κατασκευασμένες από καουτσούκ, πλαστικό ή παρόμοιο υλικό και «να παρέχουν ικανοποιητικό βαθμό προστασίας» Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές μάλιστα, φοράνε ποδοσφαιρικά παπούτσια με καρφιά χωρίς να διευκρινίζεται από τους κανόνες εάν απαιτούνται.

Η Atlas Sportswear είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και κατασκευή αθλητικών προϊόντων, για ομαδικά και ατομικά αθλήματα, όπως είναι το ποδόσφαιρο. Η εταιρεία μας, υποστηρίζει ενεργά την προσπάθεια όλων των αθλητών τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, να πραγματοποιήσουν τους στόχους παρέχοντας αθλητικό εξοπλισμό υψηλού επιπέδου!