5 λόγοι για να ξεκινήσουν τα παιδιά σας το handball

Posted by jmthinkplus 05/10/2020 0 Comment(s)

Το handball είναι ξεχωριστό άθλημα ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια συνολική μορφή άσκησης που συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη των παιδιών. Σε μια εποχή όπου οι αλάνες έχουν εξαφανιστεί και ο χρόνος για ελεύθερο παιχνίδι στις γειτονιές δεν υπάρχει πια, η άθληση έχει πάρει τη θέση του παιχνιδιού για το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πρέπει κανείς, να ξεχνά ότι η άθληση χρειάζεται να είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για κάθε παιδί.

O αθλητισμός και η σωματική άσκηση στην καθημερινότητα του παιδιού αποτελούν βασικό στοιχείο της σωστής ανάπτυξης, αφού συμβάλλουν στη σωματική του διάπλαση, στην ψυχική του ισορροπία, στην κοινωνικοποίηση, στη διασκέδαση και στην εκτόνωσή του. Η σωματική άσκηση μπορεί να γίνει η πιο υγιής συνήθεια και τρόπος ζωής των παιδιών και γι’ αυτό πρέπει να ενθαρρύνεται και να υποστηρίζεται από τους ίδιους τους γονείς.

Το handball είναι μια εξαιρετική αθλοπαιδιά στην οποία συναντιούνται όλα τα απαραίτητα συστατικά μιας επιτυχημένης σωματικής, ψυχικής και γνωστικής ανάπτυξης!

Πάμε λοιπόν να δούμε τους 5 σημαντικότερους λόγους για να ξεκινήσουν τα παιδιά σας το handball. 

  1. Το handball, είναι ένα εύκολο άθλημα που μπορούν να ξεκινήσουν τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία. Αυτό συμβαίνει γιατί αφενός σαν δραστηριότητα συνδυάζει απλές φυσικές κινήσεις όπως το τρέξιμο, τη ρίψη και το άλμα τις οποίες ήδη διαθέτουν τα παιδιά στο κινησιολόγιό τους και αφετέρου γιατί η μπάλα είναι τόσο μικρή που την κρατούν εύκολα μέσα στα χέρια τους, όπως ακριβώς ορίζουν οι κανόνες.
  1. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό άθλημα, ένα άθλημα για όλα τα παιδιά, ευπροσάρμοστο και δεκτικό και στα δύο φύλα και στις ικανότητες των παιδιών του δημοτικού σχολείου, οι οποίες σε αυτές τις ηλικίες ποικίλουν και διαφέρουν με μεγάλες αποκλίσεις. Το παιδί μέσα από το handball, αναπτύσσει το αίσθημα της ισοτιμίας, της ομαδικότητας αλλά και τις κοινωνικές του δεξιότητες.
  1. Το handball έχει υψηλή αερόβια και αναερόβια αξία και βοηθάει στην ισορροπία, τον συντονισμό και την εκγύμναση όλου του σώματος. Έτσι κάθε παιδί μαθαίνει να το αγαπά και να το σέβεται με τη σωστή διατροφή, προπόνηση και διαπαιδαγώγηση.
  1. Μέσα από το handball μαθαίνει το παιδί να συνεργάζεται, να επικοινωνεί, να μοιράζεται, να σέβεται τον προπονητή, τους κανόνες, και τους συμπαίκτες του. Μαθαίνει να λειτουργεί με το εμείς και όχι με το εγώ.

Το handball αποτελεί ιδανικό άθλημα για κάθε παιδί και η ενασχόληση με αυτό από νεαρή ηλικία είναι επένδυση για το μέλλον και την συνολική υγεία του, ανεξάρτητα από την πορεία που θα ακολουθήσει στο σχολείο και το πανεπιστήμιο.

Είναι ένα άθλημα το οποίο η εταιρεία Atlas Sportswear υποστηρίζει ενεργά παρέχοντας αθλητικό εξοπλισμό υψηλού επιπέδου, όπως μπάλες σε συλλόγους και ομάδες όλων των επιπέδων