Η μαγεία του ποδοσφαίρου

Posted by jmthinkplus 07/01/2020 0 Comment(s)

Πολλοί άνθρωποι στον κόσμο αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο ως κάτι μαγικό. Η λεγόμενη μαγεία του ποδοσφαίρου μπορεί να ενώσει όλο τον κόσμο χωρίς να είναι απαραίτητο αυτοί άνθρωποι να μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

 

Φανταστείτε να γίνεται ένας αγώνας ποδοσφαίρου που αγωνίζεται η ομάδα από την Ασία με μία ομάδα από την Αφρική με διαιτητές από την Ευρώπη και ο αγώνας γίνεται στην Αμερική.

 

Το ποδόσφαιρο σήμερα αναμφισβήτητα προσφέρει κάτι το μοναδικό κάτι το μαγικό. Καταρχήν θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι συνδυάζει το θέαμα μέσα από τις ατομικές επιδόσεις με την ομαδική εμφάνιση, τον συντονισμό και τη στρατηγική. Ο συνδυασμός της σκληρότητας της αντοχής, της τεχνικής και της ευφυΐας των αθλητών των ποδοσφαιριστών, διακρίνει το ποδόσφαιρο και το κάνει να μοιάζει ανώτερο ανάμεσα στα άλλα αθλήματα. Είναι σκληρό άθλημα  και πολλές φορές γίνεται βάναυσο και ειδικά αν το συγκρίνουμε με τα άλλα αθλήματα όπως το βόλεϊ το μπάσκετ.

 

Η μαγεία του ποδοσφαίρου ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες όταν στο σχολείο μαθαίνουμε να παίζουμε μπάλα στα διαλείμματα και χωριζόμαστε σε ομάδες ανάλογα με αυτή που υποστηρίζουμε. Μάθαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο με πλαστικές μπάλες με μπαλάκια του τένις, με πατημένα κουτάκια από τα αναψυκτικά και τους χυμούς και καμιά φορά ακόμα και με πέτρες! Αργότερα το απόγευμα τελειώνοντας το σχολείο παίζαμε ποδόσφαιρο μέχρι αργά το βράδυ. Αυτή είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου η οποία μας κατακτά από την μικρή ηλικία.

 

Η μαγεία του ποδοσφαίρου ενώνει τους λαούς, ξεπερνάει τα γεωγραφικά σύνορα, έχει τη δύναμη να ξεπεράσει ακόμα και τα όρια της θρησκείας και της γλώσσας. Είναι από αυτές τις λίγες περιπτώσεις που ένα άθλημα καταφέρνει με τη δύναμη και τις συγκινήσεις που προσφέρει μέσα στον αγωνιστικό χώρο κάτι πάρα πολύ σημαντικό, να ενώσει τους λαούς, τους ανθρώπους αλλά και ταυτόχρονα να μας διδάξει όλους, από τον πιο μικρό μέχρι και τον πιο μεγάλο, την έννοια του σεβασμού και της διαφορετικότητας. Αυτή είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου.

 

Η μαγεία του ποδοσφαίρου έχει τη δύναμη να θέσει τις βάσεις για μια καλύτερη κοινωνία, για μια υγιή καθημερινότητα. Αυτή είναι η δύναμη του ποδοσφαίρου, ενός αθλήματος που καταφέρνει να ξεπεράσει τη διαφορετικότητα και τελικά να ενώσει.