Η μόδα στον αθλητισμό

Posted by jmthinkplus 18/03/2020 0 Comment(s)

Ο αθλητισμός είναι ένας χώρος που αρέσει στο μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων. Είτε εάν συμμετέχουν σε αυτόν ως αθλητές είτε ως απλοί θεατές. Καθένας έχει και κάποιο διαφορετικό άθλημα που του αρέσει ή του κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον. Άλλοι προτιμούν το ποδόσφαιρο, άλλοι το μπάσκετ, άλλοι το handball. Σαφώς υπάρχουν κι άτομα που τα συνδυάζουν όλα αυτά μαζί και δημιουργούν ένα δικό τους τρόπο άθλησης.

 

Ο αθλητισμός υπάρχει στη ζωή μας εδώ και αρκετά χρόνια. Αν ανατρέξουμε στην ιστορία θα δούμε ότι το συγκεκριμένο είδος συνδέεται άμεσα με την μόδα της εποχής και εξελίσσεται σε αυτό το κομμάτι. Δηλαδή κάθε φορά που εξελίσσεται η μόδα, την ακολουθεί σε αυτό το κομμάτι και ο αθλητισμός. Οι αθλητές έχουν αρκετούς fans μέσω των επιτυχιών τους και μέσω της εμφάνισής τους και επηρεάζουν αρκετό κόσμο που τους υποστηρίζει. Κάθε ιδιαίτερο αξεσουάρ ή ρούχο που μπορεί να φορέσει κάποιος αθλητής, μπορεί γρήγορα να αποτελέσει τάση και να έχει ένθερμους υποστηρικτές. Ας εξετάσουμε κάποια παραδείγματα αθλητών που επηρεάζουν ιδιαίτερα το κοινό  με το στυλ τους στο χώρο του μπάσκετ.

Allen Iverson

Ο Αμερικανός είναι πρώην καλαθοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν στη θέση του guard. Η καριέρα του στο NBA ήταν τεράστια, καθώς ήταν δεινός σκόρερ και κατ' επέκταση μια ομάδα μόνος του. Ο Allen Iverson ωστόσο ήξερε να παίζει και στο κομμάτι της μόδας. Η εμφάνισή του ήταν ιδιαίτερα ελκυστική. Περίεργο κούρεμα (ράστα κυρίως), κορδέλα στο κεφάλι (διαφόρων χρωμάτων), μανίκι στο ένα χέρι αλλά και στο άλλο. Άκρως εντυπωσιακός και ουσιαστικά ο  άνθρωπος που δημιούργησε την τάση με την κορδέλα και τα μανίκια στο NBA.

LeBron James

Ο άσσος των Cavaliers αγωνίζεται στη θέση του small / power forward. Η καριέρα του είναι φανταστική και θεωρείται ένας από τους καλύτερος καλαθοσφαιριστής στο χώρο του NBA και γενικά του πλανήτη. Ο «King James» έχει το δικό του στυλ και στο χώρο της μόδας και μάλιστα είναι εντυπωσιακό. Η κορδέλα στο κεφάλι είναι ένα από τα χαρακτηριστικά αξεσουάρ του Αμερικανού άσσου τόσα χρόνια στο χώρο, μαζί φυσικά με το μανίκι στο χέρι. Δύο αξεσουάρ που σε κάθε αγώνα έχουν το δικό τους διαφορετικό χρώμα. 

Carmelo Anthony 

Τα χρόνια έχουν περάσει για τον Carmelo Anthony (όχι σε τεράστιο βαθμό, είναι 31 ετών), ωστόσο το style του δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου. Στο κομμάτι της μόδας ο Anthony παίζει σε υψηλό επίπεδο. Η χαρακτηριστική κορδέλα στο κεφάλι, μαζί με τα μανίκια στα δύο χέρια διαφόρων χρωμάτων κάθε φορά είναι τα ατού του. Το ιδιαίτερο στυλ του Carmelo ολοκληρώνεται με τις κάλτσες τις οποίες φοράει μέχρι το γόνατο. Αυτές έχουν διαφορετικά χρώματα και τον κάνουν ακόμα πιο μοδάτο εμφανισιακά.

 

Κάθε αθλητής εκτός από το να «λάμπει» με το ταλέντο του στους αγωνιστικούς χώρους, έχει τη δυνατότητα να περνάει και τη δική του προσωπικότητα στο χώρο της μόδας, μέσω των hairstyle, των αξεσουάρ και πολλών άλλων στοιχείων. Στην Atlas Sportswear, στεκόμαστε δίπλα στους αθλητές παρέχοντας αθλητικό εξοπλισμό και αξεσουάρ της τελευταίας λέξη της μόδας ώστε να  μπορούν όλοι οι αθλητές να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό στυλ.