Ιστορίες επιτυχημένων ποδοσφαιριστών

Posted by jmthinkplus 18/03/2020 0 Comment(s)

Για να σκαρφαλώσεις στην κορυφή πρέπει να ξεκινήσεις από κάπου, ακόμα και εάν αυτό το κάπου είναι το μηδέν. Πολλοί από τους ποδοσφαιριστές, που έχουν δημιουργήσει μεγάλο όνομα στον χώρο του αθλητισμού, έζησαν στην φτώχεια και κατάφεραν να εξελιχθούν δημιουργώντας περιουσίες. Ξεκίνησαν από το τίποτα χωρίς κάποιο ιδιαίτερο background, διένυσαν μια δύσκολη διαδρομή και κατάφεραν να αλλάξουν τις ζωές τους προς το καλύτερο.

Η ιστορία διαθέτει αρκετά παραδείγματα από αθλητές, που μπορεί να ξεκίνησαν μέσα στην φτώχεια και την εγκατάλειψη να πέρασαν δύσκολες στιγμές, αλλά στην πορεία η ζωή τους άλλαξε και ακολούθησε μια τόσο όμορφη διαδρομή που αξίζει να την διηγηθεί κανείς.

 

ΡΙΒΑΛΝΤΟ

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ανθρώπων, που διένυσαν μια πολύ δύσκολη και σκληρή διαδρομή, είναι αυτό του Ριβάλντο. Μεγάλωσε στις φαβέλες στο Ρεσίφε, μέσα στην φτώχεια. Ήταν μάλιστα τόσο φτωχός, που είχε φτάσει στο σημείο του υποσιτισμού. Εξαιτίας αυτού, έχασε πολλά από τα δόντια του και δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στα γόνατά του. Οι γιατροί μάλιστα τον είχαν προειδοποιήσει ότι εξαιτίας αυτού του θέματος, δεν θα καταφέρει να κάνει μεγάλη καριέρα στο ποδόσφαιρο. Σε όλα αυτά το 1989, ήρθε να προστεθεί και ο θάνατος του πατέρα του. Ενώ λοιπόν η ζωή του έμοιαζε να καταστρέφεται, την ίδια χρονιά υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Από κει και πέρα, τα υπόλοιπα αποτελούν μέρος της ιστορίας του. Με το κορυφαίο αριστερό πόδι του, κατάφερε να κάνει μια καριέρα που πολλοί θα μπορούσαν να την φανταστούν, λίγοι όμως να την καταφέρουν. Στην πολυετή ποδοσφαιρική του καριέρα κατέκτησε τα πάντα. Μουντιάλ, Κόπα Αμέρικα και Κύπελλο Συνομοσπονδιών με την "Σελεσάο", Champions League, πρωταθλήματα, Κύπελλα και ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, μαζί με μια ατέλειωτη σειρά προσωπικών διακρίσεων. 

ΚΑΡΛΟΣ ΤΕΒΕΣ

Ο Τέβες μεγάλωσε στο Φουέρτε Απάτσε, μια συνοικία κοντά στο Μπουένος Άιρες, όπου εκεί βασιλεύουν οι νόμοι των συμμοριών και τα ναρκωτικά. Μεγάλωσε έχοντας ως μητέρα την θεία του και ως πατέρα τον σύζυγό της, αφού η βιολογική του μητέρα δεν μπορούσε να τους αναθρέψει. Σε ηλικία 10 μηνών μια χύτρα με καυτό νερό έπεσε στο πρόσωπό του και τα εγκαύματα τρίτου βαθμού που προκλήθηκαν τον κράτησαν δύο μήνες στο νοσοκομείο.

Όταν ξεκίνησε να παίζει στην Μπόκα Τζούνιορς, η ομάδα του έκανε την πρόταση να πληρώσει μια πλαστική επέμβαση για το πρόσωπό του, αλλά αυτός την απέρριψε, δηλώνοντας πως: "το ατύχημα σημάδεψε τη ζωή μου. Δεν θα κάνω ποτέ πλαστική. Είμαι έτσι και σ’ όποιον αρέσω, ποτέ δεν θα αλλάξω τον τρόπο που είμαι".

Ο Τέβες δεν κατάφερε να λάβει την αναμενόμενη εκπαίδευση ως παιδί, μάλιστα έμαθε να διαβάζει σε μεγάλη ηλικία όταν πήγε στο Λονδίνο. Μάλιστα για να καταφέρει να καταλάβει το νόημα μιας σελίδας ενός βιβλίου, μπορεί να τη διάβαζε 3-4 φορές, μέχρι να την καταλάβει. 

Όλα αυτά όμως δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να δημιουργήσει μια αξιέπαινη καριέρα. Μπόκα Τζούνιορς, Κορίνθιανς, Γουέστ Χαμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους και ξανά Μπόκα ήταν οι ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε μέχρι να έρθει το 2017 το μυθικό συμβόλαιο της Shanghai Shenhua που τον έκανε τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στον πλανήτη!

ΡΟΝΑΛΝΤΟ

 

 

Η ζωή του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Μεγάλωσε φτωχός, σε μια γειτονιά του Φουντσάλ στο Σάντο Αντόνιο, στο νησί του Ατλαντικού Μαδέρα. Για τον Πορτογάλο, η καθημερινότητα ήταν πολύ δύσκολη. Η οικογένεια του τα έβγαζε πέρα πολύ δύσκολα, έμεναν σε ένα πολύ μικρό σπίτι και κοιμόντουσαν όλοι μαζί. Δεν είχαν όμως να αντιμετωπίσουν καθημερινά μόνο τα οικονομικά προβλήματα, αλλά και ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, αυτό του αλκοολισμού. Ο πατέρας του Ρονάλντο ήταν αλκοολικός και πέθανε σε ηλικία 52 ετών. Γεγονός που τον στιγμάτισε στην ζωή του. Η μητέρα του έκανε μέχρι και τρεις δουλειές ταυτόχρονα για να αναθρέψει την οικογένεια. Στα 15 του χρόνια, ο Ρονάλντο, υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς προκειμένου να μην γκρεμιστούν τα όνειρα του για μία σπουδαία καριέρα. Οι γιατροί είχαν διαγνώσει ταχυκαρδία με συνέπεια να υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Η καριέρα του ξεκίνησε, στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, πριν υπογράψει με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ηλικία των 18 ετών το 2003. Έκανε σπουδαίες εμφανίσεις με την ομάδα του Μάντσεστερ,αναδεικνύοντας το ταλέντο και την ποιότητά του,κερδίζοντας μεταξύ άλλων τρεις διαδοχικές Πρέμιερ Λιγκ,έναν τίτλο Τσάμπιονς Λίγκ και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Σε προσωπικό επίπεδο, μόλις στην ηλικία των 23 ετών, κατάφερε να κερδίσει την πρώτη του χρυσή μπάλα και το βραβείο Παίκτης της Χρονιάς. Το 2009, ο Κριστιάνο, έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, μετακομίζοντας στην Μαδρίτη για να αγωνιστεί στην Ρεάλ Μαδρίτης για το ποσό των 94 εκατομμυρίων ευρώ.Ο Ρολάντο πλέον είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της εποχής μας! Δεν είχε τίποτα και απέκτησε τα πάντα. Δύσκολα, αλλά τα κατάφερε. Και η ιστορία του αποδεικνύει, ότι στα όνειρα δεν υπάρχουν εμπόδια!

Η Atlas Sportswear είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και κατασκευή αθλητικών προϊόντων, για ομαδικά και ατομικά αθλήματα, όπως είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ κ.α. Η εταιρεία μας, υποστηρίζει ενεργά την προσπάθεια όλων των αθλητών τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, να πραγματοποιήσουν τους στόχους παρέχοντας αθλητικό εξοπλισμό υψηλού επιπέδου. Γιατί είναι ωραίο να προχωράς μπροστά, βάζοντας στόχους, που σιγά σιγά να τους πραγματοποιείς.