Οι 3 διασημότερες μπασκετικές εμφανίσεις στην ιστορία του μπάσκετ

Posted by jmthinkplus 11/09/2019 0 Comment(s)

chicago bulls basketballΟι 3 διασημότερες μπασκετικές εμφανίσεις στην ιστορία του μπάσκετ

 

Η φαντασμαγορική ιστορία του μπάσκετ σε ολόκληρο τον κόσμο είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τις εμβληματικές εμφανίσεις ή αλλιώς jersey των πιο ιστορικών ομάδων παγκοσμίου εμβέλειας στο χώρο του basketball. Και όταν αναφερόμαστε στις διασημότερες μπασκετικές εμφανίσεις στην ιστορία του μπάσκετ, οδηγούμαστε νομοτελειακά στον λατρεμένο χώρο του αμερικανικού πρωταθλήματος, το NBA.

Έχοντας περάσει μέσα από πολλά σκαμπανεβάσματα και ειδικά στις δεκαετίες των 60’ και 70’, κατά τις οποίες η δημοφιλία του αθλήματος δοκιμάστηκε σε αρκετά επίπεδα φτάνουμε στη δεκαετία του 1980, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η χρυσή εποχή του μπάσκετ όχι μόνο στην Αμερική αλλά και στην Ευρώπη.

 

Από αυτό το σημείο ξεκινάει ένα απίστευτο ταξίδι του αθλήματος μέσα από το οποίο γαλουχήθηκαν σχεδόν όλες οι επόμενες γενιές αθλητών και ομάδων του basketball τόσο στην Αμερική όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη. Ξεκινώντας την αναφορά μας για τις 3 διασημότερες εμφανίσεις στην ιστορία του μπάσκετ θα ταξιδέψουμε μέχρι τη Βοστόνη των Η.Π.Α. για την τρίτη θέση στη σύντομη αυτή λίστα.

 

  1. Η μπασκετική εμφάνιση της Βοστόνης όλων των εποχών

Όταν βρεθεί κάποιος επισκέπτης στην Αρένα των Boston Celtics, θα αισθανθεί ότι βρίσκεται σε μια μηχανή του χρόνου με την οποία ταξιδεύει από τη δεκαετία του 1950 μέχρι και την δεκαετία του 1980, διάστημα κατά το οποίο η ομάδα της Βοστόνης έχει κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα στην ιστορία της. Παρατηρώντας τις αλλαγές στο διάστημα αυτό θα συνειδητοποιήσει ότι, ένα πράγμα έχει παραμείνει ίδιο και αυτό δεν είναι άλλο από την εμφάνιση της φανέλας της ομάδας. Ακόμα και στις μέρες μας η ομάδα της Βοστόνης εξακολουθεί να φοράει σχεδόν την ίδια φανέλα και το ίδιο σορτσάκι. Αυτή η ομοιομορφία είναι εξαιρετικά σπάνια σε οποιαδήποτε επαγγελματική οργάνωση, σε οποιαδήποτε εταιρεία, πόσο μάλλον σε αθλητική ομάδα. Η καθαρότητα και η απλότητα της μπασκετικής εμφάνισης των Boston Celtics αποτελεί ίσως ένα αμίμητο παράδειγμα εμπορικής αναγνωρισιμότητας τόσο στον αθλητισμό όσο και σε άλλους εμπορικούς τομείς στον κόσμο.

Επόμενη στάση αυτού του ταξιδιού είναι το Σικάγο, μια πολιτεία συνδεδεμένη με το όνομα ενός θρύλου του μπάσκετ.

 

  1. Η μπασκετική εμφάνιση του Σικάγο από το 1985 μέχρι σήμερα

Υπάρχουν συχνά κάποιες περιπτώσεις όπου η φανέλα μιας ομάδας υπερβαίνει τα κοινά και μένει ανεξίτηλη στην ιστορία ενός αθλήματος λόγω ενός μεγάλου αθλητή της. Η μπασκετική εμφάνιση των Ταύρων του Σικάγο δεν έχει αλλάξει από τότε που ξεκίνησε η εποχή, ίσως, του μεγαλύτερου αθλητή στην ιστορία του μπάσκετ και αυτός δεν είναι άλλος από τον Μάικλ Τζόρνταν.

Η απλότητα στον σχεδιασμό, οι λεπτομέρειες στα χρώματα και τα γράμματα του σήματος των Chicago Bulls, βοήθησε τα μέγιστα ώστε να γίνει μια από τις διαχρονικότερες μπασκετικές εμφανίσεις στην ιστορία του αθλητισμού.  Η φανέλα του “Air Jordan”, όπως έχει μείνει στην ιστορία, με τον αριθμό 23 στην πλάτη θα μείνει για πάντα ανεξίτηλη στη μνήμη όλων των οπαδών της ομάδας των Chicago Bulls αλλά και στους απανταχού φιλάθλους του μπάσκετ σε όλη την υφήλιο δημιουργώντας έναν θρύλο γύρω από τη χρυσή δεκαετία των “Ταύρων” με τα έξι πρωταθλήματα NBA. Η δέσμευση των Bulls για πάνω από δύο δεκαετίες στο ίδιο jersey, δείχνει ακριβώς τη σημασία αυτής της ιστορικής μπασκετικής εμφάνισης.

Τελευταία στάση του ταξιδιού η πόλη των Αγγέλων σε μια εποχή ορόσημο για την ιστορία του αθλήματος.

 

  1. Η μπασκετική εμφάνιση του Λος Άντζελες από το 1978 έως το 1999

Όταν σκέφτεται κανείς διάσημες και ιστορικές εμφανίσεις ομάδων στον επαγγελματικό αθλητισμό, σίγουρα θα έχει στο μυαλό την μπασκετική εμφάνιση των Los Angeles Lakers της δεκαετίας του 1980.

Σε μία εποχή κατά την οποία το πρωτάθλημα μπάσκετ του NBA έχανε διαρκώς χρήματα ως τηλεοπτικό προϊόν, όπου ακόμα και οι τελικοί του είχαν χάσει τελείως την αίγλη τους, έφτασε ακόμα και στα πρόθυρα της εξαφάνισης, όπως αναφέρουν οι συντάκτες του Sports Illustrated, εμφανίζονται οι Showtime Los Angeles Lakers του Magic Johnson και του Kareem Abdul-Jabbar. Αυτή η χρυσή ομάδα ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 να δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε το άθλημα να αποκτήσει ξανά την χαμένη του αίγλη και να οριοθετήσει τα πλαίσια της επόμενης δεκαετίας αλλά και της σύγχρονης μορφής του. Το θέαμα, η ενέργεια και οι θρυλικές μάχες μεταξύ Lakers του Magic Johnson και Celtics του Larry Bird, θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην ιστορία του αθλήματος. Με δύο απλές γραφιστικές κινήσεις στις αρχές του 1980, η χρυσή εμφάνιση του jersey, με τις μοβ λεπτομέρειες και την τρισδιάστατη απεικόνιση  των αριθμών, δίνει στους Lakers 5 τίτλους, όλους σε αυτή τη δεκαετία.

 

Αυτές είναι χωρίς αμφιβολία οι 3 διασημότερες μπασκετικές εμφανίσεις στην ιστορία του basketball. Βρείτε τη δική σας “θρυλική” μπασκετική εμφάνιση στην Atlas Sportswear μέσα από μια πλειάδα επιλογών basketball jerseys καθώς και basketball shorts,  και ξεκινήστε να “γράφετε” τη δική σας ιστορία σε όποιο γήπεδο κι αν αγωνίζεστε, σε όποιο πρωτάθλημα κι αν συμμετέχετε.