Πως η σωστή αθλητική ένδυση μπορεί να ενισχύσει την απόδοση μας

Posted by jmthinkplus 15/04/2019 0 Comment(s)

Τα αθλητικά ρούχα και παπούτσια προσφέρουν όχι μόνο εμφάνιση και στυλ στις αθλητικές μας δριαστηριότητες αλλά και την ασφάλεια και την άνεση που χρειάζεται ώστε να αισθανόμαστε πιο άνετα έπειτα από μια κουραστική ημέρα. Ένας λόγος παραπάνω, λοιπόν, να τα επιλέγουμε λαμβάνοντας υπόψη μας κάποια σημαντικά κριτήρια.

Το πιο σημαντικό κομμάτι της αθλητικής ένδυσης είναι τα αθλητικά παπούτσια. Τα πόδια μας είναι το στήριγμα ολόκληρου του σώματος, τα οποία καταπονούνται περισσότερο κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης και ιδίως με το τρέξιμο. Για το λόγο αυτό η επιλογή των κατάλληλων παπουτσιών θα πρέπει να γίνεται με πολύ αυστηρά κριτήρια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν διαλέγουμε παπούτσια υπάρχουν πολύ παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψην, έτσι ώστε τα παπούτσια να είναι απολύτως κατάλληλα για μας. Επειδή η μηχανική και το σχήμα του ποδιού διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο το ιδανικό παπούτσι είναι διαφορετικό για τον καθένα μας. Επίσης αρκετά παπούτσια είναι σχεδιασμένα με διαφορετικό τρόπο έτσι ώστε να είναι κατάλληλα για συγκεκριμένες δραστηριότητες και επιφάνειες. Επομέμως το ιδανικό παπούτσι πρέπει να επιλέγεται σύμφωνα με το κατά πόσο ταιριάζει στο πόδι και αναλόγως την δραστηριότητα στην οποία σκοπεύουμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Η αθλητική φόρμα αποτελεί το κατεξοχήν ενδυματολογικό εξάρτημα για την ενασχόλησή μας με τη γυμναστική και τον αθλητισμό γενικότερα και γι’ αυτό θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας μερικούς σημαντικούς παράγοντες, που επηρεάζουν την απόδοσή μας, όταν επιλέγουμε αθλητικό εξοπλισμό. Σημαντική παράμετρο κατά την επιλογή της ενδυμασίας αποτελεί η άνεση όταν φοράμε την αθλητική φόρμα, η οποία δεν θα πρέπει να είναι σφικτή πάνω στο σώμα ώστε να του επιτρέπει να αναπνέει και να μην καταπονείται τόσο εύκολα κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας. Άλλος ένας βασικός λόγος είναι, η ενδυμασία θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη από υποαλλεργικό υλικό που βοηθάει στην αποφυγή ερεθισμών που προκαλούνται από την τριβή και την κίνηση ιδίως τους θερμούς μήνες. Εξίσου σημαίνοντα ρόλο παίζει το χρώμα της αθλητικής ενδυμασίας που επιλέγουμε να φοράμε όταν ασκούμαστε ιδίως σε εξωτερικές δραστηριότητες.

Το μαύρο χρώμα και οι σκούρες αποχρώσεις απορροφούν τη θερμότητα του σώματος και μπορούν να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα και ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της άσκησης με αποτέλεσμα να μειώνεται η απόδοσή μας και να καταπονείται ο οργανισμός.

 

Η επιλογή αθλητικών καλτσών χρήζει ανάλογης αυστηρότητας δεδομένου της σημασίας που έχει για την υγεία των ποδιών μας και γι΄αυτό όταν αγοράζουμε το συγκεκριμένο αθλητικό αξεσουάρ θα πρέπει να επιλέγουμε βάσει της άνεσης, του μεγέθους αλλά και του υλικού από το οποίο είναι κατασκευασμένες. Οι βαμβακερές κάλτσες αποροφούν τον ιδρώτα και βοηθούν στην καλύτερη στήριξη των κάτω άκρων έτσι ώστε να εκτελούνται οι αντίστοιχες ασκήσεις με άνεση και ασφάλεια.

Επιλέγουμε πάντοτε την κατάλληλη ενδυμασία ανάλογα με το άθλημα που ασκούμαστε, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλευ, τρέξιμο, handball κ.α. με γνώμονα την άνεση και την ασφάλειά μας, γι’ αυτό και η εταιρεία ATLAS σας προσφέρει τα καλύτερα αθλητικά προϊόντα στις πιο ανταγωνιστικές τιμές ώστε να μπορείτε να επιλέξετε μέσα απο μια πληθώρα ποιοτικών προϊόντων

 

 

Ετικέτες: Αθλητική ένδυση