Γιατί αξίζει να παίξεις 5χ5 με την παρέα σου

Posted by jmthinkplus 09/08/2018 0 Comment(s)

Το 5x5 είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να περάσεις καλά με την παρέα σου κάνοντας κάτι που αγαπάς. Απλώς είναι σημαντικό να θυμάται όποιος παίζει εκείνη την ώρα ότι κάνει ένα είδος γυμναστικής που μπορεί να του προσφέρει οφέλη που δε μπορεί να τα βρει πηγαίνοντας σε ένα γυμναστήριο.

Το 5x5 είναι στα αλήθεια ένας εξαιρετικός τρόπος να γυμναστεί κάποιος. Ας δούμε λοιπόν τα οφέλη του 5x5 για τον οργανισμό.

  • Ο σημαντικότερος μυς του σώματός μας είναι η καρδιά. Αυτό το μυ λοιπόν πρέπει να τον προπονήσεις. Να τον γυμνάσεις. Να του δώσεις ερεθίσματα προκειμένου να μπορέσει αντίστοιχα να στηρίξει όλο το υπόλοιπο σώμα. Και το ποδόσφαιρο, ακόμα και σε επίπεδο 5x5 είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνεις.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η φιλοσοφία του του αθλήματος, που υποστηρίζει συνεχείς αλλαγές ρυθμού στο τρέξιμο πρακτικά οδηγούν τονασκούμενο στο να γυμνάζεται τόσο αερόβια, όσο και αναερόβια. Η αερόβια προπόνηση ενισχύει την αντοχή και η αναερόβια την δύναμη και την ταχύτητα. Αυτό δημιουργεί αυξημένες απαιτήσεις στο σώμα, που χρειάζεται να έχει καλύτερη κυκλοφορία αίματος προκειμένου να αντεπεξέλθει σε αυτό το αυξημένο φορτίο.

Βλέποντας τις απαιτήσεις να αυξάνονται, η καρδιά στέλνει περισσότερο αίμα στους μύες. Αυτό αρχικά οδηγεί σε κόπωση. Όταν όμως συνεχίσει κάποιος να παίζει ποδόσφαιρο, τότε και η καρδιά εξασκείται και συνηθίζει πλέον σε αυτές τις απαιτήσεις, στέλνοντας πιο εύκολα το αίμα στους μύες, με την κυκλοφορία του αίματος να βελτιώνεται.

  • Η φύση του αθλήματος επιτάσσει στους ασκούμενους να κάνουν κινήσεις που ασκούν πίεση στο σώμα τους. Οι απότομες αλλαγές κατεύθυνσης, οι εκρηκτικές κινήσεις, τα σπριντ, ακόμα και καταστάσεις όπως ένα σουτ ή μία πάσα γυμνάζουν τους μύες, δυναμώνουν τους συνδέσμους και  αυξάνουν την οστική πυκνότητα.

Κάθε εκρηκτική - ή απλώς γρήγορη - κίνηση μέσα στο γήπεδο υποχρεώνει τον μυ να δράσει και τους συνδέσμους και τα οστά να αντέξουν αυτή την πίεση. Αυτό όμως γίνεται σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Οι συνεχείς επαναλήψεις λοιπόν δυναμώνουν τους μύες που συμμετέχουν, αλλά και τους συνδέσμους και τα οστά που πρέπει να αντέξουν αυτό το φορτίο.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το μόνο επιχείρημα που χρειάζεται κάποιος για να παίξει 5x5 είναι ότι θα περάσει καλά παρέα με τους φίλους του. Ακόμα πάντως και αν δεν το καταλαβαίνει, κάνει περισσότερο καλό στον εαυτό του από ότι μπορεί να φανταστεί, βελτιώνοντας την καθημερινότητά του, αλλά και τη ζωή του γενικότερα.

Η ATLAS Sportswear προωθεί την υγιή ενασχόληση με τον αθλητισμό, παρέχοντας σταθερά αθλητικό εξοπλισμό υψηλής ποιότητας!