Tα καλά ενός 5x5

Posted by jmthinkplus 09/08/2018 0 Comment(s)

Όπως αντιλαμβάνεστε, μια σωστά οργανωμένη εγκατάσταση 5χ5 προσφέρει πλεονεκτήματα στα παιδιά με την ύπαρξη συγκεκριμένων ωρών προπόνησης, προπονητή και οργανωμένων προπονήσεων. Όλα αυτά, βοηθούν σημαντικά στις ηλικίες αυτές που πάνε τα παιδιά (7-14 ετών περίπου) ώστε να κοινωνικοποιηθούν και να μάθουν να ακολουθούν κανόνες και συστήματα.

Eίναι εξίσου σημαντικό τα παιδιά στις ηλικίες αυτές τα παιδιά να ασχολούνται οπωσδήποτε με ένα τουλάχιστον ομαδικό άθλημα, για να μάθουν μερικές χρήσιμες αξίες και συναισθήματα που θα κληθούν να «διαχειριστούν» και στην ενήλικη ζωή τους. H συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα, η πειθαρχία, η παρακολούθηση και η εφαρμογή τακτικών στο παιχνίδι, η αποδοχή ενός διαιτητή, η αντιμετώπιση της αδικίας, ο χειρισμός διαφορετικών χαρακτήρων και συμπεριφορών άλλων παιδιών, η αντιμετώπιση της ήττας ή της νίκης, του προσωπικού λάθους ή του προσωπικού επιτεύγματος, είναι μερικά μόνο από τα πολλά μαθήματα που θα πάρουν μέσα στο γήπεδο.

Eίναι γνωστό ότι υπάρχει πλέον πολύ μεγάλο ποσοστό υπέρβαρων, ακόμη και παχύσαρκων παιδιών στην Eλλάδα, ως αποτέλεσμα της σύγχρονης ζωής, που έφερε την απομάκρυνση από τη μεσογειακή διατροφή, αλλά και την έλλειψη κίνησης και τον περιορισμό των σωματικών δραστηριοτήτων. H ανάγκη για τακτική άθληση στα παιδιά είναι ιδιαίτερα απαραίτητη για την υγεία τους.

Aν αποδειχθεί ότι τα παιδιά έχουν ιδιαίτερη κλίση σε κάποιο άθλημα, το αγαπούν και θέλουν τα ίδια να ασχοληθούν περισσότερο με αυτό, τότε μπορείτε να τα βοηθήσετε προς αυτή την κατεύθυνση. O πρωταρχικός στόχος όλων των εμπλεκομένων πρέπει να είναι η εξασφάλιση προϋποθέσεων τέτοιων που θα καταστήσουν τον αθλητισμό ένα παιχνίδι, έτσι ώστε τα παιδιά να τον αγαπήσουν και να συνεχίσουν να αθλούνται με οποιονδήποτε τρόπο. Παροτρύνετε, λοιπόν, τα παιδιά σας να πηγαίνουν στα γήπεδα και ενισχύστε τα στην προσπάθεια αυτή. Η εταιρεία αθλητικής ένδυσης ATLAS Sportswear στηρίζει την υγιή ενασχόληση με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία και παρέχει εξοπλισμό υψηλής ποιότητας!