Πώς το 5χ5 συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς σου

Posted by jmthinkplus 24/07/2018 0 Comment(s)

Η ATLAS Sportswear βρίσκεται από την πρώτη στιγμή δίπλα σε όσους αγαπούν την ενεργή ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, είτε μιλάμε για συμμετοχή σε κάποια ομάδα ή απλά στη συμμετοχή σε αγώνες 5χ5 με την παρέα σου. Αν σου φαίνεται βουνό το να σηκωθείς από τον καναπέ και να μαζέψεις την παρέα σου για ένα 5χ5, τώρα σου βρήκαμε έναν ακόμη πολύ καλό λόγο για να το κάνεις.

Ερευνητές από τη Δανία ανακάλυψαν ότι το αγαπημένο άθλημα των ανδρών μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία της καρδιάς. Πιο συγκεκριμένα, η συστολική και διαστολική πίεση παρουσίασε μείωση κατά 6 έως 9 τοις εκατό σε μια ομάδα ανδρών με διαβήτη, όταν αυτοί υιοθέτησαν ένα πρόγραμμα άσκησης παίζοντας ποδόσφαιρο δύο φορές την εβδομάδα για έξι μήνες. Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει μείωση 50% στον κίνδυνο θανατηφόρου εγκεφαλικού ή εμφράγματος.

Παράλληλα, οι άνδρες που έπαιζαν συστηματικά ποδόσφαιρο παρουσίασαν βελτίωση στη λειτουργία της αριστερής κοιλίας της καρδιάς σε ποσοστό 29%. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτού του είδους η σωματική άσκηση μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη και για τον υγιή ανδρικό πληθυσμό. Η φύση του ποδοσφαίρου είναι τέτοια που παρέχει ισχυρά ερεθίσματα στο καρδιαγγειακό σύστημα

Με τον καιρό, αυτές οι κινήσεις αυξάνουν τις ποσότητες αίματος που απορροφούν οι κοιλότητες των μυών κι έτσι διευκολύνεται η ροή του αίματος και μειώνεται η αρτηριακή πίεση. Τι περιμένεις λοιπόν; Μάζεψε κιόλας τώρα την παρέα σου, εξοπλιστείτε με τον κατάλληλο αθλητικό ρουχισμό από την ATLAS Sportswear και θυμηθείτε τα παλιά σε ένα γηπεδάκι 5χ5, βελτιώνοντας παράλληλα άμεσα τον τρόπο ζωής σας!

Ετικέτες: 5x5