Η καλύτερη προπόνηση πριν από το 5χ5

Posted by jmthinkplus 24/07/2018 0 Comment(s)

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ντρίμπλες και σουτάκια. Ένας αγώνας ποδοσφαίρου, είτε στα μεγάλα «σαλόνια» είτε σε ερασιτεχνικά 5χ5, απαιτεί από κάθε παίχτη αντοχή και θωράκιση μυών και αρθρώσεων από τους τραυματισμούς.

Η Atlas Sportswear στηρίζει την ενασχόληση με τον ομαδικό αθλητισμό και σου παρέχει αθλητικό εξοπλισμό που εξασφαλίζει ποιότητα αλλά και άνεση. Βάζουμε τα ρούχα, βάζεις την παρέα για 5χ5; Πριν απ’ όλα βέβαια, δες ποια προετοιμασία πρέπει να ακολουθήσεις πριν τον αγώνα.

Ζέσταμα

Για μια αθλητική δραστηριότητα με αμέτρητες αλλαγές κατεύθυνσης και γρήγορες κινήσεις, χρειάζεσαι καλή προθέρμανση των μυών, για να μην καταλήξεις με κάποιο τράβηγμα στους μυς στην πρώτη δύσκολη φάση του ματς. Επί 15 λοιπόν λεπτά, εκτέλεσε επιτόπιο τρέξιμο με τα γόνατα ψηλά, γρήγορα σπριντ και διατάσεις κάθε μυϊκής ομάδας των ποδιών.

Η ενδυνάμωση της ισχύος του κορμού

Οι ποδοσφαιριστές δεν φημίζονται για την υπερμεγέθη σωματοδομή τους. Ωστόσο, ένας δυνατός κορμός με μια μέση από ατσάλι δίνουν την ισχύ που χρειάζεσαι για όλες τις θέσεις. Υπάρχουν πολλές ιδανικές ασκήσεις για ενδυνάμωση του κορμού, αλλά ένας συνδυασμός ασκήσεων με παραλλαγές κάμψεων και περιστροφές του κορμού, μπορεί να τα κάνει όλα αυτά μαζί, θωρακίζοντας τόσο τους κοιλιακούς, όσο και τη μέση, την πλάτη και το θώρακα.

Η διατροφή πριν και μετά κάθε αγώνα

Το σίγουρο είναι πως μία έως δύο ώρες πριν από κάθε ματς, το σώμα σου χρειάζεται τις καλύτερες πηγές ενέργειας και αντοχής που μπορείς να το προμηθεύσεις. Για να μην μείνεις από καύσιμα στη μέση του αγώνα, προτίμησε σύνθετους υδατάνθρακες και πρωτεΐνες από τροφές όπως καστανό ρύζι, ψητές ή βραστές πατάτες με τη φλούδα, τόνος και ανάλατοι ξηροί καρποί.

Αφού σιγουρευτείς πως τόσο εσύ όσο και η παρέα σου είστε έτοιμοι για να αναμετρηθείτε σε ένα 5χ5, εξασφαλίστε τον αθλητικό σας εξοπλισμό από την ATLAS Sportswear και απολαύστε το παιχνίδι αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις έγνοιες της καθημερινότητας!

Ετικέτες: 5χ5