5 πράγματα που δεν ήξερες για το ποδόσφαιρο

Posted by jmthinkplus 18/06/2019 0 Comment(s)

Το ποδόσφαιρο βρίσκεται στην καρδιά όλου του κόσμου! Από την αρχή της εμφάνισης του ποδοσφαίρου στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο άθλημα στον κόσμο και μετρά εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς τόσο ως ομαδικό άθλημα όσο και ως προς τις αντίστοιχες ομάδες ποδοσφαίρου ανά την υφήλιο. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα σχετικά με το ποδόσφαιρο που ίσως να μην γνωρίζεις, ας δούμε 5 από αυτά.

  1. Θα περίμενε κανείς ότι το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό στάδιο στον κόσμο να βρίσκεται στην λατινική Αμερική, αλλά απ’ ότι φαίνεται το μεγαλύτερο στάδιο του κόσμου βρίσκεται στην Ευρώπη. Το στάδιο Στράχοβ, βρίσκεται στην Πράγα και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 250.000 θεατές, ενώ πέρα από ποδοσφαιρικούς αγώνες, λόγω της μεγάλης  χωρητικότητας συχνά γίνονται σε αυτό συναυλίες και εκδηλώσεις.

     
  2. Η πιο διάσημη ποδοσφαιρική φανέλα στον κόσμο δεν είναι άλλη από αυτή της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας. Εδώ θα περίμενε κανείς να δει την ποδοσφαιρική εμφάνιση κάποιου μεγάλου συλλόγου, παρόλα αυτά φαίνεται ότι η “Βερντεόρο” φανέλα ταυτίστηκε στη συνείδηση των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων με τη «Σελεσάο» το 1970 στο Μεξικό, γιατί εκείνο ήταν το πρώτο Μουντιάλ που μεταδόθηκε έγχρωμο.

     
  3. Τα πιο αιματοβαμμένα ντέρμπι στην ιστορία του ποδοσφαίρου δεν είναι άλλα από εκείνα μεταξύ της Σέλτικ και των Ρέιντζερς στη Σκωτία. Από τη μία πλευρά οι καθολικοί της Celtic και από την άλλη οι προτεστάντες των Rangers δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα ποδοσφαιρικής αντιπαλότητας. Οι πολιτικές, κοινωνικές και κυρίως θρησκευτικές προεκτάσεις του ντέρμπι της Σκοτίας έχουν δημιουργήσει τις συνθήκες ενός από τα πιο αιματοβαμμένα ποδοσφαιρικά ντέρμπι στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

     
  4. Η πιο εμπορική ποδοσφαιρική φανέλα στον κόσμο δεν είναι της Μπαρτσελόνα, ούτε της Ρεάλ Μαδρίτης. Η φανέλα με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως είναι αυτή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Οι “Κόκκινοι Διάβολοι” έχουν πωλήσεις που ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια φανέλες σε όλο τον κόσμο.

     
  5. Η παλαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση στον κόσμο είναι το Κύπελλο Αγγλίας, το οποίο δημιουργήθηκε από τον ποδοσφαιριστή της Γουόντερερς ΦΚ και γραμματέας της FA, Τσαρλς Γουίλιαμ Άλσοκ (Charles William Alcock) και στο οποίο διαγωνίζονται οι αγγλικές ομάδες από το 1872 σύμφωνα με τη .