Τρέξιμο ή γυμναστήριο;

Posted by jmthinkplus 15/04/2019 0 Comment(s)

Ζούμε σε μία εποχή που όλο και πιο πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να ξεκινήσουν μια μορφή άσκησης με στόχο την καλύτερη σωματική και πνευματική υγεία. Οι προτάσεις και οι επιλογές είναι αρκετές, από το γυμναστήριο, στο οποίο ακολουθούμε συνήθως κάποιο συγκερκριμένο πρόγραμμα βάσει των αναγκών και της φυσικής κατάστασής μας, μέχρι την καθημερινή ενασχόληση με κάποιο ομαδικό άθλημα. Μέσα σε αυτές τς επιλογές βρίσκεται και το τρέξιμο και κυρίως το ελεύθερο τρέξιμο.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που το τρέξιμο μπορεί να αποτελέσει σε κάποιες περιπτώσεις την καλύτερη επιλογή για την καθημερινή μας προπόνηση.
Σύμφωνα με αρκετές έρευνες, όταν τρέχουμε ο εγκέφαλος παράγει ενδοκανναβινοειδή τα οποία επί της ουσίας είναι νευροδιαβιβαστές μικρής διάρκειας και παράγονται φυσικά στο ανθρώπινο σώμα δημιουργώντας ένα συναίσθημα ικανοποίησης και ευφορίας.

Το ελεύθερο τρέξιμο σε ανοιχτό χώρο βοηθά στην πρόσληψη περισσότερης βιταμίνης D στον οργανισμό μας, ειδικά στις κατηγορίες των ανθρώπων που εργάζονται εσωτερικά σε κάποιο γραφείο και περνούν μεγάλο μέρος της μέρας τους χωρίς την επαφή με το φώς του ήλιου που είναι η βασική πηγής της βιταμίνης.
Όταν τρέχουμε το σώμα αποκτά μεγαλύτερη φυσική αντοχή ενισχύοντας καλύτερα το μυϊκό και το οστεϊκό σύστημα σε σύγκριση ακόμα και με τις αερόβιες ασκήσεις που συναντάμε στο γυμναστήριο.

Σε πνευματικό επίπεδο, το τρέξιμο βελτιώνει την ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης και οργάνωσης των σκέψεων βοηθώντας την ψυχική και πνευματική ηρεμία πολύ περισσότερο ακόμα και από τον διαλογισμό. Η προσοχή και η αυτοσυγκέντρωση του δρομέα δεν αποσπάται εύκολα, στοιχείο που βοηθά τη διαχείριση και τη μείωση του άγχους.

Άλλα οφέλη, μεταξύ άλλων, που προκύπτουν από διάφορες έρευνες, τονίζουν την μείωση του κινδύνου εμφάνισης της οστεαρθρίτιδας κυρίως διότι το τρέξιμο αυξάνει τη ροή θρεπτικών ουσιών στον χόνδρο του γονάτου ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τους συνδέσμους στην συγκεριμένη περιοχή. Σημαντικό στοιχείο για την προτασία του γονάτου, ειδικά στο ξεκίνημα της άσκησης αποτελλούν οι επιγονατίδες που προσφέρουν επιπλέον στήριξη. Το τρέξιμο μειώνει επίσης την πιθανότητα εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης ή διαβήτη τύπου 2, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην εμφάνιση καταρράκτη, βοηθώντας έτσι την καλύτερη όραση κυρίως σε ομάδες ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας.

Το τρέξιμο βρίσκεται ανάμεσα στις ιδανικές ασκήσεις για κάθε ηλικία και αποτελεί βασική επιλογή σωματικής άσκησης πολλών στελεχών και πολιτικών αρχηγών παγκοσμίως. Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή για την καθημερινή προπόνηση του σώματος ενισχύοντας τον οργανισμό μας και την υγεία μας γενικότερα.

Η ATLAS Sprotswear βρίσκεται δίπλα σε κάθε αθλητή όλων των επιπέδων προσφέροντας μια πληθώρα επιλογών για την κατάλληλη ενδυμασία όπως σορτσάκια, φόρμες, μπλούζες, κολλάν και αθλητικό εξοπλισμό για όλες τις καθημερινές σας ασκήσεις.