Τα θετικά της ενασχόλησης με το βόλεϊ στην παιδική ηλικία

Posted by jmthinkplus 15/04/2019 0 Comment(s)

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως ξεκινούν να ασχολούνται με κάποια μορφή αθλητισμού και άσκησης γενικότερα με στόχο έναν πιο υγιή και ισορροπημένο τρόπο ζωής. Ειδικότερα όταν η ενασχόληση με την σωματική άσκηση ξεκινάει από την παιδική ηλικία τα οφέλη είναι πολλαπλάσια.

Το Volleyball, ελληνικά πετοσφαίριση, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα ενασχόλησης από νεαρή ηλικία παγκοσμίως και αποτελεί μία ιδανική σωματική άσκηση προσφέροντας πολλαπλά ευεργετικά οφέλη τόσο σε σωματικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, όσο και σε πνευματικό αντίστοιχα. Το σώμα αποκτά δύναμη, ταχύτητα, ευλυγισία, εκρηκτικότητα και ευκαμψία, χαρακτηριστικά στοιχεία που χρειάζονται για την εξέλιξη και την ανάπτυξη των παιδιών. Πρόκειται ίσως για το πιο ομαδικό άθλημα, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα αθλήματα, καθώς η απόδοση του ενός ειναι απολύτως εξαρτώμενη από τους συμπαίκτες του, στοιχείο που τονίζει την έννοια της συνεργασίας, της ομαδικότητας και ενισχύει την δημιουργία ισχυρών δεσμών με τους συναθλητές του.

Λόγω της απουσίας σωματικής επαφής, ο αθλητής και ειδικά το παιδί, μαθαίνει πολύ γρήγορα να ελέγχει τα συνασθήματά του, δημιουργώντας ισχυρές δομές στον τομέα της αυτοπεποίθησης και της αυτοκυριαρχίας. Οι απαιτήσεις της ενασχόλησης με το βόλεϊ προσφέρουν στον αθλητή ικανότητες γρήγορης εκτέλεσης, ταχύτητα σκέψης, στοχευμένης επιλογής και εξαιρετική αντίληψη του χώρου. Επιπλέον η αυτοσυγκέντρωση που απαιτείται σε συνδυασμό με την άμεση ενέργεια εκτέλεσης αυξάνουν τα αντανακλαστικά των παιδιών και βελτιώνουν την ταχύτητα με την οποία ερμηνεύουν τα εξωτερικά ερθίσματα.

Το βόλεϊ αποτελεί ένα από τα πιο ασφαλή αθλήματα ενασχόλησης από νεαρή ηλικία αλλά και ένα διασκεδαστικό άθλημα που βοηθά την κοινωνικοποίηση και την εκτόνωση των παιδιών κάνοντας το μία συναρπαστική επιλογή ενασχόλησης τόσο σε σχολικό επίπεδο όσο και σε οργανωμένες ακαδημίες.

Στην Ελλάδα υπάρχουν αναρίθμητες ακαδημίες βόλεϊ με εξαιρετική οργάνωση που προσφέρουν στα παδιά ένα ασφαλές περιβάλλον ενασχόλησης, άθλησης και παιδείας γενικότερα.

Η ATLAS Spotswear βρίσκεται πάντα κοντά στον αθλητή του Volleyball προσφέροντας ποιοτικές επιλογές ένδυσης όπως κολλάν , μπλούζες, και αξεσουάρ όπωςκαι μπάλες για την ενασχόλησή μας με το άθλημα.