Γιατί πρέπει να ξεκινήσετε το τρέξιμο

Posted by jmthinkplus 14/01/2019 0 Comment(s)

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η άποψη αναφορικά με την ευτυχία των δρομέων αποδεικνύεται αληθινή. Κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης, ειδικά στο τρέξιμο, ο εγκέφαλος απελευθερώνει ενδορφίνες, επιδρώντας θετικά στη διάθεση και την τόνωση του πνεύματός μας. Οι δρομείς, έτσι, νιώθουν ανάταση, ευφορία και το τρέξιμο γίνεται το πιο φυσικό και ακίνδυνο «ναρκωτικό» που μπορείς να καταναλώσεις.

Ας δούμε, λοιπόν, γιατί σου προτείνουμε να αρχίσεις το τρέξιμο σήμερα κιόλας!

Είναι η πιο φθηνή γυμναστική

Φυσικά και μπορείτε να τρέχετε μέσα στην ασφάλεια του γυμναστηρίου, πάνω σε ένα διάδρομο, αλλά για ακόμα λιγότερα έξοδα, προτιμήστε το τρέξιμο σε κάποιον εξωτερικό χώρο. Πάρτε τα αθλητικά σας παπούτσια, φορέστε μία φόρμα και ξεκινήστε. Με σχεδόν μηδενικό κόστος, το τρέξιμο μπορεί εύκολα να γίνει αγαπημένη συνήθεια. Στην ATLAS Sportswear θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε από αθλητικό ρουχισμό, ώστε να νιώθετε άνετα και να απολαύσετε το τρέξιμο στο μέγιστο βαθμό!

Διώχνει το άγχος

Μια σειρά από έρευνες έχουν καταδείξει πως το τρέξιμο είναι ο ιδανικός τρόπος για εκτόνωση, αλλά και για δραστική μείωση του άγχους. Ειδικά αν μιλάμε για μακρινές αποστάσεις, το τρέξιμο σας βοηθά να καθαρίσετε το μυαλό σας και να βρείτε την απάντηση σε αυτά που σας απασχολούν. Οι δρομείς αποκτούν ένα είδος ανοσίας στο άγχος, ώστε να μην επηρεάζονται τόσο από καταστάσεις που προκαλούν άγχος αλλά και πίεση.

Θα κοιμάστε καλύτερα

Το γρήγορο περπάτημα ή το τρέξιμο αποτελούν όχι μόνο μία εξαιρετικής μορφής σωματική άσκησης, αλλά και το καλύτερο αντίδοτο για την καταπολέμηση της αϋπνίας. Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα ερευνών που έχουν γίνει σε ανθρώπους οι οποίοι πάσχουν από διαταραχές ύπνου. Αυτό συμβαίνει λόγω της σωματική κούραση που προκαλεί το τρέξιμο, αλλά συνδέεται επίσης και με τη μείωση των επιπέδων του άγχους. Επιπρόσθετα, με το τρέξιμο μειώνεται και η θερμοκρασία του σώματος, οδηγώντας όχι μόνο στο να πέσει κανείς γρήγορα για ύπνο, αλλά και να παραμείνει κοιμισμένος κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Ακόμη και περπάτημα μισής ώρας καθημερινά είναι αρκετό για να δράξετε τα οφέλη.

Απώλεια βάρους

Το τρέξιμο είναι μια γυμναστική που κάνει καλό σε όλο το σώμα, μιας και το ωθεί στο να δουλεύει καλύτερα ολόκληρο. Ενδείκνυται για απώλεια βάρους, ενεργοποιεί το μεταβολισμό μας και την ίδια στιγμή ενδυναμώνει τα πόδια και τους κοιλιακούς μας. Στο ήπιο περπάτημα οι καύσεις είναι μικρότερες από ό,τι στο τρέξιμο. Εάν, τώρα, επιθυμείτε έντονη άσκηση, μπορεί να υπάρχει ποικιλία και διαβάθμιση στις αποστάσεις. Μην τρέχετε μόνο σε ένα επίπεδο, αλλά ακολουθήστε μία διαδρομή που έχει ανηφόρες και κατηφόρες, ώστε να εξασφαλίστε ποικιλία στην κίνηση και για ενεργοποιήσετε διαφορετικές μυϊκές ομάδες.

Κερδίζετε σε σεξουαλική υγεία

Έρευνες έχουν καταδείξει πως οι άντρες που τρέχουν τακτικά, εμφανίζουν σεξουαλικές επιδόσεις αντρών πέντε χρόνια νεότερων από την ηλικία τους. Μάλιστα, με τη σωστή διατροφή και τη διακοπή του τσιγάρου, ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει έως και τα 10 χρόνια. Επίσης, τα ζευγάρια που τρέχουν μαζί, όχι μόνο μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα, αλλά βελτιώνουν και τη σεξουαλική τους ζωή, καθώς αποκτούν αυτοπεποίθηση, υγιέστερη εικόνα σώματος, αλλά και ερωτική διάθεση μετά από κάθε διαδρομή. Αν νιώθετε ότι η σεξουαλική σας ζωή έχει γίνει ρουτίνα, τότε αγοράστε ένα ζευγάρι αθλητικά, μια φόρμα και βγείτε για τρέξιμο! Η ATLAS Sportswear διαθέτει ποικιλία από αθλητικά ρούχα που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους και θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε καλύτερη ποιότητα ζωής!