Γιατί πρέπει να πιστεύεις σε μια ακαδημία ποδοσφαίρου

Posted by jmthinkplus 14/01/2019 0 Comment(s)

Η δουλειά σε μια ακαδημία ποδοσφαίρου δεν είναι υποχρέωση, αλλά υποδεικνύει υγεία. Δεν είναι, λοιπόν, παιδική χαρά, αλλά μιλάμε για χιλιάδες παιδιά που μπαίνουν με σωστό τρόπο στη διαδικασία της άθλησης.

Οι ακαδημίες διαμορφώνουν κουλτούρα και συνήθειες. Δε θα γίνουν όλοι πρωταθλητές ούτε και επαγγελματίες. Είναι, άλλωστε, ευθύνη κάθε συλλόγου να προάγει τα ιδανικά και τις αρχές του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα. Τις ακαδημίες ποδοσφαίρου καμία ομάδα δεν μπορεί να τις υποτιμά ή να τις υποβαθμίζει. Επαγγελματικό μπορεί να γίνει το ποδόσφαιρο, αλλά για να φτάσεις να γίνεις επαγγελματίας, πρέπει πρώτα να περάσεις από κάποια συγκεκριμένα στάδια.

Το καλό παράδειγμα, επομένως, οφείλουν να το δίνουν πάντα οι μεγάλοι και σε κάθε χώρα. Ανατρέφεις, εκπαιδεύεις και έπειτα διαμορφώνεις το άτομο που θα βγει αύριο στην κοινωνία, μαθαίνοντάς το να σέβεται. Ως επένδυση, μπορεί να σου γυρίσει θετικά αν πετύχει και ποδοσφαιρικά, αφού θα ανελιχθεί στην πρώτη ομάδα και μακροπρόθεσμα -έστω ένας- μπορεί να αποκτήσει και μεταπωλητική αξία.

Φυσικά, δεν πρέπει να παίρνουμε ως παράδειγμα τον Άγιαξ ή την Μπαρτσελόνα, αφού δεν έχουν καλλιεργήσει όλοι οι σύλλογοι αυτή τη νοοτροπία, μήτε έχουν την υποδομή για κάτι τέτοιο. Το να υπάρχει, ωστόσο, ένα πλάνο και να το στηρίζεις με συνέπεια, είναι το κύριο ζητούμενο. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο σέβεσαι την ιστορία σου, αλλά έχεις και ένα όραμα και το μεταλαμπαδεύεις.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι ούτε λεφτά, ούτε δόξα και πρωταθλητισμός και φυσικά το ποδόσφαιρο δεν είναι το άθλημα των πλουσίων. Δεν απευθύνεται απλά στην ελίτ. Ο καθένας έχει δικαίωμα σε αυτό και οι ακαδημίες κάθε συλλόγου μπορούν να δώσουν τη χαρά και την ευκαιρία στο κάθε παιδί για να δοκιμάσει και να κάνει αυτό που αγαπά. Η εξέλιξή του είναι μια άλλη ιστορία που εξαρτάται από πλείστους άλλους παράγοντες. Κάθε σύλλογος που σέβεται αυτές τις αρχές οφείλει να προάγει τον εν λόγω θεσμό, και σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει και η ATLAS Sportswear, παρέχοντας αθλητικό εξοπλισμό υψηλής ποιότητας σε συλλόγους και ακαδημίες που στηρίζουν την υγιή ενασχόληση με τον αθλητισμό!